lunes, 23 de mayo de 2016

El joc de les cadires

Bon dia Emocioamics!

Quants de vosaltres heu jugat al joc de les cadires? Aquell que cada vegada que parava de sonar 
la música, es llevava una cadira i un quedava eliminat? Doncs avui us ensenyaré una adaptació 
d'aquest. Potser que alguns de vosaltres ja el coneguéreu... ja que és una adaptació molt
bàsica i senzilla de realitzar.

L'objectiu és fomentar l'empati i el companyerisme, fent que els infants que quedin sense cadira 
en comptes de ser eliminats seguin amb un altre company. 








La meva experiència amb els meus infants va ser molt, encara que va costar realitzar el joc com jo pretenia. Molts dels infants tenien l'idea de seure tota l'estona a la seva mateixa cadira, dient que era seva i de ningú més. Això, ens va servir per obrir un debat sobre el joc, ja que l'idea era que cap infant quedes sense cadira, de manera que tots ens asseguessin a les cadires: un damunt l'altra, dos a una mateixa cadira, etc.

Després de 3 o 4 rondes, finalment tots els infants volien compartir la cadira. Els anàvem motivant dient "Super me encanta, 3 a una mateixa cadira, que campions!" Això, els feia veure la importància de compartir, i cada vegada eren més els que oferien la cadira que havien agafat al parar la música.

Crec que aquest joc és molt útil, ja que no només fomenta el compayerisme i ser empàtics amb els companys, sinó que també fomenta un poc l'exercici físic i la coordinació, ja que hem de donar voltes ballant al voltant de les cadires.

Si feu el joc, si us plau comentar-me com ha anat, i si ho feu amb infants més grossos també. M'agradaria veure el procés que té d'una edat a un altra.

Ens veiem a la pròxima entrada.

Poseu emocions a la vida!

No hay comentarios:

Publicar un comentario